...rv 8+4

Neuvolan sain kuin sainkin varattua melkein viikko sitten, joten linjojen läpi oli jopa mahdollista päästä. Tuleva nla-täti vaikutti ainakin puhelimitse mukavalle, joten toivottavasti olisi sitä luonnossakin sitten. Ensimmäiseen neuvolakäyntiin on aikaa vielä melkein kolme viikkoa, mutta tässä arjen myllerryksessä se taitaa mennä kuin juosten. Ihan kuin viikot tähänkin asti.

Lapsi: Nyökkyasennossa oleva pää on suuri muuhun ruumiiseen verrattuna. Sormet voidaan jo erottaa, ja kasvonpiirteet alkavat tulla esiin. Silmät ovat niin kaukana toisistaan, että näyttää kuin ne olisivat pään sivuilla. Sydän on saanut lopullisen muotonsa, ja pieni umpilisäke alkaa kehittyä suolistoon. Rihma, joka liittää alkion istukkaan, on nyt kehittynyt napanuoraksi.
Koko:
Sikiöpussin läpimitta on nyt n. 3 cm. Pää-perämitta 9-14mm.

Tällä hetkellä, näillä viikoilla pikkuinen on kutakuinkin tämän näköinen.

Äiti:
Hormonit ovat saattaneet myös muuttaa maku- ja hajuaistiasi. Tätä olotilaa voidaan kuvailla näin: ”väsymystä, pahoinvointia, arat rinnat ja kahvi ei maistu”! Saatat hyvin joutua käymään pissalla useammin lisääntyneen verenvirtauksen vuoksi.

Pahoinvointi, joka väistyi jo vähän sivummalle, on ollut palailemaan päin. Ei kai sitä niin helpolla tarvitse kai päästäkään ;o) Kun vain muistaisi syödä tarpeeksi usein pieniä välipaloja, niin pysyisi olo parempana. Samoin tämä järkyttävä väsymys saa pahoinvoinnin voimistumaan, joten riittävä uni olisi tarpeen. No, kahden vilkkaan lapsen kanssa se ei aina ole mahdollista. Rinnat ovat arat ja mies on saanut täydellisen kosketuskiellon, näin arkojen en rintavarustukseni muista koskaan olleen. Vaikka mies taas muistaa saman äksyn tiuskijan kahdelta edelliseltäkin kerralta.. =D Kahvi ei maistu kuten ennen, eikä se maistu enää edes hyvälle. Höh. Ja sitten sitä miettii, että kuinka tiuhaan sitä juoksee loppuraskauden aikana vessassa kun siellä saa nytkin jo ravata kiitettävään tahtiin..

Poikien kanssa jutellaan vauvasta vähän väliä, mutta kuopus on päättänyt täysin, ettei meille kyllä tarvitse tulla mitään vauvaa. Hän kyllä hoitaa tuonkin pestin mielellään. Onneksi tulevalla isolla veljellä on vielä se 7 kuukautta aikaa tottua ajatukseen..