Pahoinvointi on helpottanut, vihdoin ja viimein. Nyt taas pystyy syömään ja maistuisihan se vaikka millä mitalla ;o) Tässä raskaudessa vain yritän saada hieman vähemmän noita turhia kiloja kerrytettyä, joten turha mässäily olisi hyvä pysyä poissa. Ei niin, että olisin jotenkin huolissani ulkonäöstäni tai pelkäisin ekstrakiloja, on niitä tullut edellisissäkin..

Varsinkin nyt kun pahoinvointi on hellittänyt, meinaa koko raskaana olon unohtaa. Kun missään ei tunnu fyysisesti mitenkään erilaiselta, on kaiken arjen tohinan keskellä vaikea muistaa, että joku siellä oikeasti köllöttelee. Tämä on toisaalta se pahin aika raskaudesta, kun vatsa ei ole kasvanut,  eikä liikkeitäkään tunne ja pahoinvointiakaan ei löydy. Ei mitään merkkejä raskaana olosta..saati siitä, että onko lapsi edes elossa tms. Samat mietteet sitä on käynyt läpi kahdessa edellisessäkin raskaudessa, samat vanhat jutut toistuu ;o)

Mieli myllertää edelleen väsymyksen keskellä, mutta nekin myllerrykset vielä kaiketi laantuvat. Toivottavaa olisi..

Vauva:
Sikiön vartalo alkaa suoristua. Kädet ja jalat pitenevät, ja kyynärpäät voi erottaa. Pienet sormet ja varpaat näkyvät selvästi. Silmäluomi peittää lähes koko silmän, ja huulet ovat kehittyneet. Sikiö voi alkaa hikotella, se voi kestää useita minuutteja kerrallaan.

Koko:
Sikiöpussin läpimitta on n. 3,5 cm. Pää-perämitta 15-22mm. Paino 0,5g.

Äiti: Verenkiertosi huolehtii istukan ravinnonsaannista. Verimääräsi kasvaa viikolle 30 saakka. Tästä syystä sinua saattaa huimata. Ruumiinlämpösi nousee puoli astetta ja hemoglobiinisi saattaa laskea. Siispä: syö terveellisesti ja juo paljon vettä.